top of page

ACTT Centrum en Stichting ACT gaan samen verder I 28 Mei 2022 

Per 1juni 2023 zullen ACTT Centrum voor Leefstijl en Vitaliteit en Stichting ACT samen verder onder de naam Stichting ACT centrum gezond leven. Wij beogen op een  efficiënte en effectieve manier in te spelen op de gezondheidsgerelateerde hulpvragen vanuit het zorg domein en het sociale domein.

logoL_edited.png

NIEUWS I update corona maatregelen 15 december 2020 

corona maatregelen.png

Continuering CooL trajecten conform de verklaring ZN I 1 april 2020

Op 25 maart heeft Zorgverzekeraars Nederland een verklaring gepubliceerd waarin is aangekondigd dat de GLI programma's op afstand aangeboden mogen worden.

 

Het is mogelijk om met toestemming van de patiënt telefonische- of videoconsulten in te zetten. Dit geldt voor de periode van de coronacrisis tot het moment dat de landelijke richtlijnen van de overheid en het RIVM niet meer van toepassing zijn. Zorgverzekeraars benadrukken dat de huisartsen en de POH'ers naar eigen inzicht nieuwe patiënten kunnen verwijzen.

 

Onze CooL deelnemers zullen zo snel mogelijk geïnformeerd worden over het online voortzetten van de CooL trajecten vanaf 7 april aanstaande.

Covid 19

Zorg goed voor jezelf 

20 april 2020

We leven en werken nu vijf weken in een intelligente lockdown. We kunnen natuurlijk heel veel nuttige tips geven over jouw fysieke en mentale vitaliteit. Echter, vitaliteit begint vaak toch bij jezelf. Zorg voor jezelf. En dat pakt voor iedereen weer anders uit. Daarom een aantal vragen aan jou:

Mosterd bloemen

Folder I CooL PROGRAMMA

1 oktober 2019

GLI CooL I Gecombineerde Leefstijl Interventie COaching Op Leefstijl

ACTT folder p.1.jpg

Continuïteit ACTT voor CooL in 2023 onzeker I 03 november 2022 

Na een kostenonderzoek heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de tarieven voor GLI 2023 gepubliceerd. Hieruit blijkt dat de herijking en indexering van de maximumtarieven voor de GLI leidt tot een significante stijging per 2023. Vervolgens heeft Zorgverzekeraars Nederland (NZ) bezwaar ingediend over de voorgestelde tarieven.

 

Ondanks de extreem lage tarieven tegenover een zeer arbeidsintensief traject, bieden wij sinds 2019 het GLI CooL programma aan. Dit doen wij met volle overtuiging dat het een effectief methode is voor een duurzame leefstijlverandering.

Helaas ook voor 2023 hebben verschillende zorgverzekeraars ons contracten aangeboden die niet kostendekkend zijn. Wij hebben deze geweigerd en zijn op dit moment in afwachting op de ontwikkelingen.

 

Het is voorlopig niet mogelijk om aan te melden voor ons  programma, omdat de continuïteit ervan niet zeker is. In december 2022 hopen wij u te kunnen informeren over ons verdere beleid.
Image by Jacek Dylag

 AWARNESSWEEK Sociale Media Informatiestress I 30 november 2020 

Door de continue stroom informatie via digitale informatiekanalen dreigt het gevaar van een mentale overbelasting door nieuwsprikkels. Sommigen lijden aan FOMU (fear of missing out), anderen worden eerder nieuwsmijders. Inmiddels weten we dat vooral nutteloze informatie de reden is waarom veel mensen een overkill aan informatie ervaren. Als het lukt om op bepaalde momenten zelf te beslissen en te handelen om de infotsunami te ‘managen’ kan de rust in ons brein terugkeren. Daarover is veel geschreven en gezegd. 

 

Hieronder vindt je de wrap-up Informatiestress. Wrap-up, een overzicht van verzamelde informatie, kun je makkelijk bewaren en teruglezen.  
 

Informatiestress, de impact daarvan en hoe we ons informatiebeheer kunnen optimaliseren. In deze wrap-up enkele lees, kijk- en luistertips, maar we adviseren: met mate consumeren.

 

Je vindt de wrap-up Informatiestress hier.

 

Bron: NOBCO

Stressed Man

Pak je kans! Meld je aan voor GLI CooL programma

16 mei 2020

“LEEF GEZOND EN VOORKOM  ERNSTIGE GEVOLGEN VAN CORONA!

 

Het duurt nog maanden of jaren voordat er een corona-vaccin is. Ondertussen moeten we meer werk gaan maken van een gezonde leefstijl, want fit zijn vergroot de kans op snel herstel. 

"Eet gezonde voeding, beweeg meer, rook niet, wees matig met alcohol, ontspan en slaap goed. Dat heeft echt effect!" 

Onderschrijven ook vele wetenschappers en experts op het gebied van gezonde leefstijl. 

gezonde leefstijl

Update maatregelen coronavirus I  22 maart 2020 

Het is een bijzondere en interessante tijd die we nu doormaken. Een tijd waarin we worden opgeroepen stil te staan bij wat we als vanzelfsprekend zagen. Een tijd waarin we worden opgeroepen om uit onze comfort zone te komen en creatieve oplossingen te verzinnen voor obstakels die we nu ondervinden. 

670E3A5B-A2B9-48E5-B2ED-FA336E839A08.png
bottom of page