top of page
Image by Stephanie Moody
Handige links
 

 

Op internet vind je allerhande informatie, apps en programma’s om zelf (mede) de regie te voeren over je gezondheid. Hieronder vind je een aantal handige links.

Thuisarts.nl
Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie van je huisarts, over gezondheid en ziekte. De website vertelt wat je zelf kan doen aan je klachten én wanneer je de huisarts moet bellen.

Volgjezorg.nl
Volgjezorg.nl bevat informatie voor iedereen die wel eens bij een zorgverlener komt over digitale uitwisseling van medische gegevens, privacy en veiligheid en ontwikkelingen in wet- en regelgeving op dit gebied.

Digitalezorggids.nl
DigitaleZorgGids is een reviewsite voor de Nederlandse gezondheidszorg waar patiënten, zorgverleners en zorgexperts hun ervaringen met digitale zorgproducten kunnen delen. De website laat zien wat digitale zorg is, welke typen digitale zorg (diensten) er zijn en hoe deze worden gewaardeerd.


GGDappstore.nl
De GGDappstore is een webwinkel met gratis te downloaden gezondheidsapps voor consumenten. Voordat een app op deze site wordt opgenomen, hebben deskundigen deze getoetst aan een aantal criteria.

Sociale Kaart Nederland

De Sociale kaart is een website, voor burgers en professionals, met informatie over formele en informele organisaties en activiteiten rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Zorgwijzer

Voor het vergelijken en vinden van een zorgverzekering die bij je past.

Het persoonsgebonden budget (pgb)

Mensen met een chronische beperking of ziekte kunnen een persoonsgebonden budget toegekend krijgen. Dit om zelf zorgverleners in te huren voor zorg die zij nodig hebben vanwege beperking die zij ondervinden vanwege hun beperking of ziekte.

MinderDrinken

MinderDrinken is een anonieme online cursus voor volwassenen die zelfstandig hun alcoholgebruik willen minderen. Wilt u weten of uw drinkgedrag een risico is voor uw gezondheid?

De Gezondheidsraad Richtlijnen Goede Voeding

De Gezondheidsraad is een onafhankelijke wetenschappelijke adviesraad met als wettelijke taak regering en parlement te adviseren op het brede terrein van de volksgezondheid en gezondheidszorg.

De gezondheidsraad Beweegrichtlijnen

De Gezondheidsraad is een onafhankelijke wetenschappelijke adviesraad met als wettelijke taak regering en parlement te adviseren op het brede terrein van de volksgezondheid en gezondheidszorg.

Mentaalvitaal

Mentaal Vitaal is een website van het Trimbos-instituut en is gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.Mentaal Vitaal is er voor iedereen die meer wil weten over mentale gezondheid en er zelf mee aan de slag wil. Je vindt er informatie, mentale fitness tips & oefeningen, online cursussen & therapie en verwijzing naar hulp.

Voedingscentrum

Het Voedingscentrum biedt betrouwbare informatie over voeding en wil jou helpen om gezonder, duurzamer en veiliger te kiezen.

GGZ-appwijzer

De ggz-appwijzer helpt je bij het vinden van apps die je mentale veerkracht kunnen versterken.

Diabetes Fonds

Het Diabetes Fonds werkt aan genezing van diabetes. En aan een gezond leven zonder dagelijkse zorgen over diabetes en complicaties.

Diabetesvereniging Nederland

Diabetesvereniging Nederland (DVN) komt op voor de belangen van alle mensen met diabetes.

Kenniscentrum sport & bewegen

Voldoe jij aan de beweegrichtlijnen? Doe de test.

bottom of page