top of page

In de natuur coachen heeft een versterkend effect op coaching sessies. 

Het is een ontspannen en verfrissende manier van in gesprek gaan met elkaar. Beweging zet de mentale bewustwording en veranderprocessen al wandelend in de buitenlucht sneller op gang. De natuur heeft een positief effect op de gemoedstoestand. De elementen uit de natuur, de weersomstandigheden en het visualiseren van het gekozen pad, het in beweging zijn en de natuur ondersteunen de processen waarin jij, je bevindt. Coaching in de natuur vergroot je gevoel van vitaliteit en geluk, geeft je meer energie en stimuleert je zintuigen.

Zo heeft zonlicht een positief effect op ons gevoel van welbehagen. Ons brein wordt actiever door de frisse lucht en de verschillende kleuren die in de natuur te zien zijn. De natuurgeluiden zorgen voor verlaging van stressniveau en bloeddruk. Het zit in onze genen dat de natuur een onlosmakelijk onderdeel is van ons als mensen en ons leven, want vanuit de evolutie zijn onze ogen afgestemd op de natuur. 

Hoe gaat natuur coaching in zijn werk?

Je ontmoet je coach in een natuurgebied nabij de coachingpraktijk, je geeft elkaar de hand, kijkt om je heen en dan start de coach de wandeling. Doordat de coach je niet direct aankijkt, voel je veel ruimte om te praten. Onderweg gebruikt je coach beelden uit de natuur als metafoor. De coach benut de ruimte optimaal en laat jou letterlijk en figuurlijk stappen zetten. Zij doet dit met behulp van praktijkoefeningen, interactie en ook door middel van natuurlijke metaforen en alles wat op je pad komt tijdens de sessie en (zelf)reflectie.

 

  • je leert hoe je opnieuw 'je ware natuur' kan herkennen en wie je werkelijk bent. Dat wil zeggen vanuit die natuurlijke staat beslissingen neemt en keuzes maakt die goed voelen.

  • je leert je eigen pad te volgen. Niet (meer) het pad van anderen vanuit je opvoeding, druk van de maatschappij of door wat het ego je influistert.

In de natuur coaching kan onderdeel zijn van een coaching traject, maar ook een heel traject.

Er dient wel een kennismakingsgesprek en een intakegesprek op de praktijkruimte vooraf te gaan. 

IN DE NATUUR Coaching

bottom of page