top of page

Life coaching

Weten wie je bent, waar je staat en waar je naar toe op weg bent, vraagt stilstaan en reflectie! Wil je meer regie over je leven? We helpen je er achter te komen wat je echt wilt en welke obstakels je weerhouden.

Life coaching bij ACT kan gaan over: carrière, communicatie, competenties, kwaliteit van leven, persoonlijke effectiviteit, persoonlijke ontwikkeling, stress en zelfvertrouwen. 

Life coaching is voor jou, als je krachtiger, doelgerichter en effectiever wilt functioneren en je er van bewust bent dat hiervoor een kritische blik in de spiegel nodig is.

Personal Life coaching is gericht op het (her)ontdekken van je kwaliteiten, is praktisch, uitdagend, confronterend en doelgericht.

Life coaching kan zeer waardevol zijn als ondersteuning om de onvermijdelijke tegenslagen en moeilijke ervaringen in het leven zo goed mogelijk te navigeren en om hier nog beter en sterker uit te komen.

Life coaching kan life changing zijn. Je zal diepe persoonlijke inzichten opdoen en levensveranderende keuzes kunnen maken die een blijvende positieve effect zullen hebben op jezelf en de mensen om je heen. 

 

Werkwijze
 

Het Life coaching-traject begint met het formuleren van een aantal duidelijke ontwikkelingsvragen. De ontwikkelingsvragen kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met zaken waar je tegenaan loopt, welke belemmerend zijn voor jouw dagelijkse zakelijke en/of privéleven. 

 

Mogelijke ontwikkelingswensen, vragen en verlangens in jouw leven kunnen zijn:

  • Hoe kan ik (weer) grip krijgen op mijn leven en (weer) gaan genieten. 

  • Hoe kan ik meer stevigheid ontwikkelen, opkomen voor mijn belangen en mezelf meer uitspreken?

  • Hoe vergroot ik mijn zichtbaarheid?

  • Hoe kan ik effectief omgaan met weerstand en conflictsituaties?

  • Hoe kan ik er voor zorgen dat ik niet opga in de waan van de dag?

  • Hoe kan ik balans vinden tussen mezelf en mijn omgeving;

  • Hoe kan ik omgaan met emoties als angst, verdriet en woede;

  • Hoe kan ik mijn zelfvertrouwen vergroten?

bottom of page