Psychosociale begeleiding

Wat is het verschil tussen coaching en psychosociale begeleiding?

Coaching is voorwaardenscheppend handelen op basis van commitment. Uitgangspunten vormen de waarden, ambities en talenten van de gecoachte. Door coaching neemt het zelfaccepterend, zelfsturend, zelflerend en zelfoplossend vermogen toe en worden gewenste resultaten bereikt. Coaching is toekomstgericht en oplossingsgericht.

Natuurlijk is het doel van psychosociale begeleiding ook dat de cliënt beter gaat functioneren. 

Bij ps-begeleiding ligt de focus op het verhelpen van mentale blokkades of psychische klachten door problemen in het verleden. Er is vaker sprake van een grotere kwetsbaarheid, lijdensdruk en afhankelijkheid van de cliënt. Hierdoor kunnen de begeleidingstrajecten wat langer duren. 

Ps-begeleiding kijkt naar de cliënt en diens omgeving. Daar waar nodig wordt het systeem waar cliënt onderdeel van is, betrokken bij het oplossen van een probleem of er mee leren omgaan van een probleem.

Psychosociale begeleiding is voor iedereen, boven 18 jaar, die wil werken aan gezonde leefstijl, maar het niet lukt i.v.m. mentale blokkades of psychische klachten door gebeurtenissen in het verleden of sociale problemen in het heden. Tijdens de onderzoeksfase van de hulpverlening wordt meestal duidelijk of het traject een leefstijl- en vitaliteitscoaching of leefstijl- en vitaliteitsbegeleiding wordt.

" De genezing van een deel kan niet plaatsvinden zonder

behandeling van het geheel".

                                                                     Plato (427-347 v. Chr.)

Contact

 

BTW nr. NL001603241B42

KvK Amsterdam 72056215

 

BANK NL79 ABNA 0826 6817 35

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube Social Icon

Copyright ©2018 - 2021 by ACTT

Centrum voor Leefstijl en Vitaliteit